Program događanja od 12. do 17. kolovoza


Ljetni dani u Novom Vinodolskom obiluju bogatim kulturnim i zabavnim programom koji privlači posjetitelje iz cijelog kraja. U tjednu od 12. do 18. kolovoza, Novi Vinodolski i okolna mjesta bit će ispunjeni glazbom, tradicijom i veseljem.
 
Tjedan započinje kulturnim događajem, jer će u utorak, 13. kolovoza, crkva sv. Filipa i Jakova postati mjesto susreta ljubitelja klasične glazbe. U 21:00 sat, održat će se Međunarodni festival klasične glazbe – Art Novi, gdje će posjetitelji imati priliku uživati u nastupima vrhunskih umjetnika Trio Tritonus u prekrasnom ambijentu crkve.
 
Već sljedećeg dana, u srijedu, 14. kolovoza, Starim gradom Novog Vinodolskog zavladat će živahna atmosfera s manifestacijom Okolotorno. Ovaj događaj, koji započinje u 19:30 sati, oživljava staru gradsku jezgru kroz raznolike sadržaje, od tradicijskih obrta do glazbe i specijaliteta poput vina i pršuta. Posjetitelji će moći uživati u jedinstvenom spoju tradicije i suvremenosti, šetajući uskim ulicama i upijajući atmosferu starog grada.
 
Petak, 16. kolovoza, donosi zvuke klapske pjesme u idiličnom okruženju Klenovice. S početkom u 21:00 sat, na rasporedu je koncert klape Tramuntana. Ova večer u Klenovici sigurno će ostaviti nezaboravan dojam na sve ljubitelje glazbe.
 
U subotu, 17. kolovoza, centar Novog Vinodolskog postaje pozornica za glazbenu večer uz Trio Vivak. Počevši od 21:00 sat, ovaj trio će stvoriti ugodnu i opuštajuću atmosferu za sve posjetitelje, pružajući savršenu pozadinu za večernje šetnje ili druženje s prijateljima. Također u subotu, ljubitelji tradicije i lovačke kulture neće htjeti propustiti Lovačku noć na Radinjama u Gornjem Zagonu. Ovaj događaj okuplja lokalnu zajednicu i goste na proslavi koja uključuje odličnu gastronomsku ponudu, glazbu i veselje, pružajući uvid u bogatu tradiciju i običaje ovog kraja.
 
Tjedan pred nama u Novom Vinodolskom pruža raznolike aktivnosti i događaje koji nude ponešto za svakoga – od ljubitelja klasične glazbe do entuzijasta tradicijskih običaja. Bez obzira na vaše interese, sigurno ćete pronaći nešto što će vas privući i ostaviti vas s predivnim uspomenama.
 
Dobrodošli!

Tato webová stránka používá sušenky pro lepší uživatelský zážitek a funkčnost. Více informací