BRM 200 km Novi Vinodolski


U subotu 12. listopada održati će se drugi BRM Novi Vinodolski. Okupljanje je u Bistrou Tomas (Korzo Hrvatskih Branitelja 50) gdje će se obaviti prijave i podjela kartona (06-07) Parking je osiguran za sve sudionike breveta (Parkiralište Centar škola).
 
Ruta vodi iz Novog Vinodolskog Jadranskom magistralom u smjeru Crikvenice te prolazi Kraljevicu i vodi uz more kroz bakarski zaljev. Dolazi u Kostrenu gdje se približava Rijeci i KT1 Crkva Majke Božje Trsatske.
Nastavlja prema Orehovici, uspon prema Čavlima i dalje Lujzijanom do Gornjeg Jelenja (881 m.n.v) što je i najveći uspon u vožnji.
Nakon toga dolazi do KT2 Jezero Bajer u Fužinama. Dalje ide kroz ličko polje do Lukova gdje skreće lijevo u smjeru Pletena, nastavlja do Vidikovca Svibe uz predivne vidike i gotovo nikakav promet, dolazi u područje Krmpota. Prolazi redom sela Alan, Podbilo i dolazimo do Vrataruše gdje skreće lijevo prema Francikovcu preko kojeg će se spojiti skoro na vrh prijevoja Vratnik, zatim se spuštamo do KT3 Majorija, Carsko vrelo, izvor pitke vode.
Nastavlja se spust prema Senju pa uključivanje ponovno na jadransku magistralu, vožnja do Novog Vinodolskog gdje kod Lidla na kružnom toku ide u smjeru Bribira, prolazi Grižane i dolazi do još jednog izvora pitke vode "Tri špine” (182. km). Od izvora Tri špine imam spust do KT4 Tribaljsko jezero. 
I naravno, šlag za kraj je završni uspon opet prema izvoru Tri špine i Grižanama i povratak istim putem do Novog Vinodolskog.
 
Okupljanje je u Bistrou Tomas gdje je osigurana večera.
 
Kotizacija je 20,00 eura te je brevet humanitarnog karaktera.
 
Više informacija o događaju: https://randonneurscroatie.hr/brm/200-km-novi-vinodolski-2024/


This website uses cookies for better user experience and functionality. Learn more