OBITELJ ŠAVORIĆ 60 GODINA VJERNA NOVOM VINODOLSKOM


Novi Vinodolski svake godine posjeti veliki broj turista iz svih dijelova svijeta. Među njima, posebno mjesto zauzima bračni par iz Njemačke, čija priča o ljubavi prema ovom mjestu traje već nevjerojatnih 60 godina.
 
Gospodin Milan Šavorić dolazi u Novi Vinodolski još od davne 1964. godine kada je ljetovao s roditeljima i zavolio ovaj grad kao svoj rodni kraj. Ljubav prema Novom Vinodolskom prenio je i na svoju suprugu, Lydiu Auguste  Šavorić, njemačku državljanku te njih dvoje od 1972. godine zajedno posjećuju ovaj prekrasan pitoreskni grad.
 
Tijekom godina boravili su kod brojnih privatnih iznajmljivača i u Novi Resortu, no 2010. godine pronašli su svoj drugi dom u obiteljskom smještaju „Villa Vera" kod gospođe Vere Sokolić i gospodina Tamija Sokolića. Počeli su dolaziti i sa svojom djecom, stvarajući tako prekrasne obiteljske uspomene u ovom posebnom mjestu, a nerijetko su u Novi dolazili i njihovi prijatelji kojima su pričali o Novom.
 
Iako su ljetovali i u drugim dalmatinskim gradovima, srce ih je uvijek vraćalo u Novi Vinodolski gdje se najugodnije osjećaju i gdje su s  gospođom Verom i gospodinom Tamiem kao i ostalim susjedima razvili posebno prijateljstvo. Obitelj Šavorić nije samo istinski zaljubljenik u Novi Vinodolski, već su i veliki promotor ove destinacije. Svim znancima, prijateljima i susjedima preporučuju odmor u Hrvatskoj, a posebno u Novom Vinodolskom.
 
Upravo povodom ove lijepe obljetnice ljetovanja u Novom Vinodolskom, iznajmljivače i njihove vjerne goste posjetila je direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski Tena Peričić, uručila im sliku Galerije Suvenirnice Leut, poklon vrećicu s vrhunskim pjenušcem Ružica Vinodola vinarije Pavlomir, suvenirima i  zahvalnicu kao uspomenu na Novi Vinodolski te provela ugodnih sat vremena u njihovom društvu.
 
Dočekana je s osmijehom od uha do uha i ogromnom zahvalnošću zbog dolaska i poklona koji će rado ponijeti sa sobom. Bilo je lijepo čuti zadovoljstvo obitelji Šavorić našim gradom, restoranima koje posjećuju, manifestacijama, ali najviše od svega njihovo oduševljenje domaćim ljudima, našom prisnosti i ljubaznosti. Tijekom razgovora obitelj Šavorić otkrila nam je kako su se sprijateljili i s drugim turistima iz Njemačke koji godinama borave u našem gradu.
 
Gospodin Šavorić u šali kaže kako želi još barem 20 godina dolaziti u Novi Vinodolski, a mi mu to od srca i želimo. Njihova priča svjedoči o dubokoj ljubavi i povezanosti s ovim gradom koja traje desetljećima. Novi Vinodolski sa svojim ljepotom i gostoljubivošću, uvijek će biti spreman dočekati ih raširenih ruku, pružajući im neprocjenjive trenutke i uspomene za cijeli život.
 
„Neopisivo lijepo mi je bilo čuti kako jedan stranac koji tolike godine dolazi u Novi priča koliko se grad promijenio, koliko mu je ovdje ugodno i koliko voli Novi i Hrvatsku, kakve ljude i kakav potencijal imamo, jer to uistinu i jest tako. Mislim da nekada ni sami nismo toga svjesni i dosta smo kritični, ali ovakvi susreti, i ljudi kod kojih vidite suzu u oku kada pričaju kako se ovdje osjećaju i da se nadaju da će opet moći doći, stvarno potaknu na razmišljanje. Bilo mi je jako ugodno popričati s dragom obitelji i poželjeti im da i dalje budu naši gosti i lijepi glas o Novome i našoj Hrvatskoj, i dalje pronose gdje god da idu", kazala je Tena Peričić, direktorica Turističke zajednice Grada Novi Vinodolski.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više